Отборът на Манчестър Юнайтед победи Пърт Глори с 2:0 в първия си мач от предсезонното турне в Австралия. На "Оптус Стейдиъм" в Пърт головете за английския гранд отбелязаха Маркъс Рашфорд в 60-та минута и Джеймс Гарнър в 85-та. 

Възпитаниците на Оле Гунар Солскяр владееха топката през първото полувреме, но така и не успяха да стигнат до гол. Те обаче свършиха работата си след почивката, като в 60-та минута Маркъс Рашфърд се разписа с точен изстрел с левия крак по диагонал след грешка на защитата на домакините, а в 85-та минута нова грешка на австралийския тим даде шанс на Джеймс Гарнър да оформи крайното 2:0 с прецизен удар от границата на наказателното поле.

Лошата новина за Юнайтед бе, че крайният бранител на тима Люк Шоу напусна терена принудително малко преди края заради проблем със сухожилие. Неофицилани дебюти за "червените дяволи" направиха Даниел Джеймс и Аарън Уан-Бисака. 

В следващата си проверка Манчестър Юнайтед ще се изправят срещу историческия си съперник Лийдс Юнайтед на 17 юли отново в Пърт.