Дани Олмо коментира бъдещето си пред Билд, на фона на засилващите се спекулации, пращащи го най-често в родната му Барселона. Испанският национал беше силно свързан с преминаване на „Камп Ноу“ още през летния трансферен прозорец, но остана в РБ Лайпциг.

„Не бързам“, започна играчът.

„Много съм щастлив тук и имам договор до 2024 г. Не виждам причина да напусна това лято. Осъзнах колко бързо може да тече времето. Имах шест трудни месеца и съм щастлив, че мога да играя отново“.

„Аз се концентрирам само върху моите игри и нищо друго. Искам да играя в Шампионска лига, това е ясно. Всички тук искаме това. То е наша цел и съм сигурен, че ще я постигнем тази година", продължи испанецът.

23-годишният Олмо е роден в Тераса в Каталуния, но сменява „блаугранас“ с Динамо Загреб, когато е на 16 години. Офанзивният футболист прекара пет години в хърватската столица, преди да се присъедини към Лайпциг през 2020 г. Оттогава той има 15 гола и 18 асистенции в 78 мача за германския клуб.

Олмо бе и ключова част от испанския национален отбор на Луис Енрике на UEFA EURO 2020. “Ла Фурия Роха“ достигна до полуфиналите на европейския форум, където бе елиминирана от Италия след изпълнение на дузпи.