Звездата на Манчестър Сити Феран Торес е цел № 1 на Барселона за януарския трансферен прозорец. Наставникът на „каталунците“ Шави ще се опита да внесе необходимо качество следващия месец, в опит да вдигне отбора на крака.

Бившият полузащитник има сериозни проблеми в предни позиции заради контузията на Мартин Брайтуайт, а през седмицата Серхио Агуеро обяви преждевременното си оттегляне от футбола заради проблеми със сърцето си. Така Шави разполага единствено с Мемфис Депай и Люк де Йонг за върха на атаката, като нидерландецът обаче се смята, че не влиза в плановете на наставника.

Според „Sport“, Торес е основната цел на клуба и те ще направят всичко възможно, за да сключат сделка със Сити следващия месец. Твърди се, че Шави иска играч, който може да окаже незабавно влияние на терена, но също така да е достатъчно млад, за да е основна фигура в продължение на няколко години напред.

Торес премина при „гражданите“ от Валенсия само за 21 милиона паунда през лятото на 2020 година и впечатли с играта си. 21-годишният испански национал има 16 гола в 43 мача под ръководството на Хосеп Гуардиола, но пропусна голяма част от този сезон заради контузия в стъпалото, получена по време на международните мачове през октомври.

Твърди се, че Барселона вече са е договорил за личните условия с Феран Торес и сега преговаря за трансферната сума със Сити. Съобщава се, че шампионите искат 50 милиона евро за Торес, но Барселона ще трябва първо да се раздели с някои играчи, за да събере нужните средства.

Нападателите на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал и Единсон Кавани също са в полезрението на „каталунците“.