Пристигането на Неймар да Силва в Пари Сен Жермен даде надежди на Интер, че може би ще успее да привлече германския ас на парижани Юлиан Дракслер. Макар агентът на футболиста да бе категоричен, че клиентът му остава във френската столица, „нерадзурите” ще направят опит.

Bild: Дракслер бил засечен в Барселона

ПСЖ плати умопомрачителните 222 милиона евро, за да задейства освобождаващата клауза в договора на Неймар с Барселона, а в скоро време се очаква да привлекат и Килиан Мбапе от Монако срещу не по-малко внушителните 180 милиона евро. Ако и 18-годишният френски национал се появи на „Парк де Пренс”, то конкуренцията в предни позиции ще се изостри радикално, а губещ от цялата ситуация може се окаже именно Дракслер.

Общ фронт на еврограндовете срещу ПСЖ и Манчестър Сити

23-годишният бивш ас на Шалке акостира в ПСЖ през януари тази година и след колебливо начало показа наистина силно представяне за парижани. То обаче не може да повлия на факта, че ПСЖ като всеки друг тим трябва да съблюдава финансовия феърплей, наложен от УЕФА, и може би ще трябва да се раздели с някого измежду водещите си играчи.

Агентът на Дракслер – Роджър Витман увери, че клиентът му ще продължи да носи фланелката на френския гранд. Не е ясно обаче как ПСЖ ще реагира на предложението на Интер, особено то не е за пренебрегване.

ПСЖ финтира технично финансовия феърплей

Дракслер засега още не е играл за ПСЖ през сезона, тъй като получи по-дълга почивка заради участието си с германския национален тим в турнир за Купата на Конфедерациите през лятото.