Пари Сен Жермен почти сигурно ще финтира технично финансовия феърплей и ще избегне евентуалните санкции, които може да му наложи УЕФА.

Това посочва в голям свой материал авторитетният испански Marca. Есенцията в него е, че независимо от грандиозния трансфер на Неймар от Барселона за 222 милиона евро, нито дори с почти сигурния втори топовен удар на парижани с Мбапе за 180 милиона, те няма да понесат никакви негативи към днешна дата.

Финансовият феърплей и спазването му се разглежда от специалистите на УЕФА за срок от три години. Първият такъв период започва от сезона 2014/15 година и приключва сега, а в него към ПСЖ няма никакви забележки, след като вече бе изтърпяна една санкция по темата.

Лудост в Гингам заради Неймар

Евентуалната санкция за опит за налагане на монопол, или за директна финансова инжекция от държавата Катар може да бъде доказан евентуално чак след три години. Наивно е обаче да се смята, че финансовите акули на работа във френския гранд няма да успеят за този период да минимизират, амортизират, оправдаят или рационализират похарчените 400 милиона.

Така че Пари Сен Жермен ще се справи с лекота, прогнозира Marca. А недоволството на традиционните еврограндове от инфлацията на трансферите и неработещият финансов феърплей ще си останат буря в чаша вода.