Отборът на Интер е готов да се присъедини към Барселона в надпреварата за подписа на звездата на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум. 30-годишният халф има договор до края на сезона и все още няма договорка за подновяването му с „мърсисйдци“.

Известно е, че треньорът на Барселона Роналд Куман е голям фен на нидерландския национал и иска да се събере със сънародника си през 2021 година.

„Tuttomercatoweb“ обаче твърди, че и Интер държи да подпише с плеймейкъра. Наставникът на „нерадзурите“ Антонио Конте обича да привлича играчи оот Висшата лига, като на „Джузепе Меаца“ в момента се подвизават Ромелу Лукаку, Алексис Санчес, Ашли Йънг и Кристиан Ериксен.

Реал Мадрид също е сред потенциалните кандидати за Вайналдум, който ще бъде особено привлекателен, ако може да бъде привлечен за без пари.

Според медиите в Англия пък Ливърпул вече насочва вниманието си към заместници на полузащитника. Спекулират се имената на Ив Бисума от Брайтън и Ренато Санчес от Лил.

Вайналдум има 207 участия за Ливърпул след трансфера си от Нюкасъл през 2016 година за 25 милиона паунда. Той се превърна в един от най-важните играчи на тима, като ги спомогна на клуба да спечели титлата във Висшата лига миналия сезон, а също така и Шампионската лига година по-рано.