Шефовете на Интер вече са готови да се активизират в опитите си да осъществят трансфер на Ромелу Лукаку, съобщават италианските медии. Причината за това е успешната продажба на Марсело Брозович в Саудитска Арабия, за когото те ще получат 18 милиона евро от Ал-Насър.

“Гадзета дело Спорт”, “Кориере дело Спорт”, както и “Тутоспорт” излизат с почти сходна информация, че “нерадзурите” ще се съсредоточат именно върху тази сделка, а не привличането на Давиде Фратези от Сасуоло.

Идеята на шефовете на Интер е или да успеят да вземат Лукаку с нов наем, но този път и задължителна опция за откупуването му в размер на около 30 милиона, или завършване още сега на сделката отново в рамките на тази сума.

Италианската преса обаче акцентира върху това, че в момента спекулациите гласят, че от Челси вече са отказали оферта от 45 милиона от Саудитска Арабия за него и почти сигурно ще искат доста по-сериозна сума за белгиеца. Споменават се цифрата от 50 милиона паунда, която изглежда почти непосилна на този етап за Интер. На “Дзузепе Меаца” продължават да таят надежди, че отново водещо ще се окаже желанието на нападателя, който нееднократно е заявявал, че желанието му е именно да носи екипа на “нерадзирите”.