Мнозина вече броят звездата на Пари Сен Жермен за ново попълнение на Реал Мадрид, когато договорът му изтече с френския шампион изтече. Според испанските медии, „Лос бланкос“ вече правят и предварителни планове за пристигането му.

Мбапе е готов за натоварено лято тази година със смяна на страната за първи път в живота си, както и Европейско в Германия с Франция и домашна Олимпиада в Париж, всичко това преди началото на новия сезон в Ла Лига. UEFA EURO 2024 започва на 14 юни и завършва на 14 юли, докато олимпийският футболен турнир ще започне десет дни по-късно на 24 юли до 10 август. Испанският сезон официално започва шест дни след Игрите.

Въпреки че няма как да се прогнозира колко далеч ще стигнат Мбапе и Франция във всяко състезание, Европейското и Игрите в Париж оставят малко време на Реал да приветстват новата си суперзвезда, която без съмнение искат да привлекат. Междувременно, ако участва на Олимпийските игри, Мбапе вероятно ще пропусне цялото предсезонно турне на испанския първенец в САЩ.

Според Marca, ако Мбапе или Реал Мадрид стигнат до финала на Шампионската лига на първи юни, представянето му като ново попълнение, по всяка вероятност на препълнения „Сантиаго Бернабеу“, ще бъде между трети и шести юни, още преди той да се присъедини към Франция за Европейското първенство. Ако не стигнат до финала, официалното му представяне може да бъде седмицата преди това.