Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе ще разкрие бъдещето си след края на сезона в Лига 1 на 21 май. Нападателят на новия шампион на Франция има договор само до края на месец юни и се очаква да се присъедини към Реал Мадрид като свободен агент. ПСЖ обаче иска той да остане във френската столица, като се твърди, че вече са му предложи умопомрачителен договор със заплата от близо 1 милиона евро на седмица.

Очакваше се Мбапе да потвърди решението за бъдещето си, след като ПСЖ си осигури титлата в Лига 1. Отборът на Маурисио Почетино завърши наравно 1:1 у дома срещу Ланс в събота, което им осигури първото място, но се смята, че сега нападателят ще изчака края на сезона от уважение към клуба.

Реал и Мбапе не криеха възхищението си един от друг и испанските грандове остават уверени, че най-накрая ще вземат своя човек. „Лос бланкос“ се опитаха да привлече Мбапе миналото лято, но парижани отказаха две солидни оферти от страна на „кралете“.

„Marca“ съобщава, че в Реал остават „абсолютно спокойни“ за ситуацията. Те вярват, че Мбапе ще пристигне на „Сантиаго Бернабеу“ това лято и не се притесняват от предложението на ПСЖ за подновяване на договора му, без значение колко изгодно е то.

„ESPN“ обаче писа през уикенда, че в Катар са се провели „положителни“ разговори между представителите на Мбапе и президента на ПСЖ Насер ал Хелаифи. ПСЖ е подкрепян от катарската държава, която няма да иска той да напусне преди тазгодишното световно първенство.

Мбапе спечели пет титли от Лига 1, три Купи на Франция, две Купи на Лигата и два пъти Суперкупата на Франция с Монако и ПСЖ, но никога не е вдигал Шампионска лига. Това може да бъде решаващият фактор за това къде ще играе следващия сезон.