Противно на мнението, което треньорът на Милан Винченцо Монтела изрази наскоро, директорите на клуба са стартирали преговори за полузащитника Франсеск Фабрегас. Шефовете Марко Фасоне и Масимилиано Мирабели днес са посетили офисите на „сините“ в Лондон тъкмо с тази цел.

Не е тайна, че „росонерите“ търсят футболист, който да замени обичайния плеймейкър Рикардо Монтоливо, който скъса връзки в коляното и ще отсъства 6 месеца от терените. Очевидно новите китайски собственици на клуба искат да започнат с престижни трансфери, с които да утвърдят новата си власт. Именно след тяхното идване Фасоне зае поста на изпълнителен директор, а Мирабели стана спортен директор.

Първата публична поява на двамата беше при вчерашната победа на Челси над Лестър във Висшата лига (3:0). Визитата им на „Стамфорд Бридж“ не е била обвързана само с проследяването на двубоя, а двамата на място са проучили какви са шансовете им да привлекат Фабрегас.

Испанският футболист се намира в деликатна ситуация след идването на Антонио Конте, тъй като италианският мениджър по-често го оставя резерва. Затова не е невъзможно през януари бившият играч на Барселона и Арсенал да си потърси нов тим.