Наставникът на Милан Винченцо Монтела изрази своите съжаления за тежката контузия, която неговият плеймейкър Рикардо Монтоливо получи в световната квалификация между Италия и Испания преди 2 дни. Треньорът на „росонерите“ заяви, че 31-годишният футболист е почти незаменим за плановете му.

„Много сме разочаровани заради Рикардо, понеже той се намираше в чудесна форма“, каза Монтела. Монтоливо ще отсъства от игра минимум 6 месеца заради разкъсани кръстни връзки в коляното.

„Рикардо е много важен за нас, почти незаменим. За Милан това е голяма загуба и на техническо, и на психологическо равнище. Всички заедно заставаме зад него.“

„Монтоливо е много важна личност в съблекалнята. Затова вчера се усещаше огромна тъга в клубната база, когато научихме новините. Ще преценим кой ще бъде плеймейкър сега. На този етап няма да променяме системата и ще продължим с 4-3-3, защото към момента не разполагаме с футболисти, чийто качества ще ни позволят да играем с двама опорни полузащитници“, добави Монтела.