Отборът на Валенсия е готов да се включи в надпреварата с Пари Сен Жермен на Маурисио Почетино за подписа на Кристиан Ериксен под наем този месец. Датският национал е силно свързан с трансфер далеч от Инте през януари, след като изпадна в немилост при наставника Антонио Конте.

Основен фаворит за неговия подпис се счита ПСЖ, който преди няколко дни обяви назначението на Почетино, с когото двамата работиха заедно в Тотнъм. Английските Уест Хем и Уулвърхемптън, както и Аякс също следи ситуацията с плеймейкъра. 

Според „Gazzetta dello Sport“ обаче, Валенсия също се интересува от 28-годишния футболист, тъй като треньорът Хави Грасия ще се опита да подсили отбора си.

Основният препъни камък за „лос че“ вероятно ще бъде заплатата на Ериксен, като ПСЖ е в много по-силна позиция да постигне споразумение за възнаграждението на датчанина.

Ериксен има само четири мача като титуляр в Серия А през този сезон, като Марсело Брозович, Артуро Видал и Иван Перишич са предпочитаните от Конте играчи за полузащита.