Ливърпул проявява сериозен интерес към младата звезда на Байер Леверкузен Флориан Вирц. 20-годишният германски нападател е искан от по-голямата част от европейския елит, като Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и Челси също са се наредили на дългата опашка. Но докато изглеждаше, че „гражданите“ и баварците имат предимство за следващото лято, новините за нарастващия интерес на Ливърпул промениха картината, пише Daily Star.

Мениджърът на „червените“ - Юрген Клоп, е голям почитател на лявото крило и го смята за един от малкото, които потенциално биха могли да заемат успешно мястото на Мохамед Салах. Въпреки че египтянинът пренебрегна огромните оферти от Саудитска Арабия миналото лято, мнозина очакват той да напусне „Анфийлд“ след края на сезона.

Репутацията на Клоп в Германия и широките му контакти гарантират, че Ливърпул е истински претендент за Вирц, който има шест гола и девет асистенции във всички турнири този сезон, но все още не е успял да отбележи първото си попадение за Германия в 12 участия. Шансовете Леверкузен да го продаде през януари са нищожни, докато все още са в битката за титлата в Бундеслигата, но догодина се очаква да бъдат залети с предложения. 20-годишният Виррц е оценяван на 85 милиона евро, а договорът му с лидера в германския елит е до лятото на 2027-а година.

Един клуб, който не е в уравнението, е Манчестър Юнайтед, който е в криза. По ирония на съдбата „червените дяволи“ можеха да вземат Вирц преди 18 месеца, когато начело беше временният треньор Ралф Рангник. Но напускането на германец сложи край на всяка възможност Юнайтед да привлече тиинейджъра, който сега вярва, че има много по-добри възможности на масата от това да се насочи към „Олд Трафорд“.