Хърватският краен защитник Шиме Върсалко е отправил молба до своя клуб Атлетико Мадрид да не му прави спънки и да го остави да премине в Наполи през януари.

Неаполитанци имат спешна нужда от ляв бек, след като титулярът Фаузи Гулам скъса връзки в коляното си и ще отсъства доста дълго време. В същото време 25-годишният Върсалко не играе много за „дюшекчиите” през този сезон, а това би могло да застраши шансовете му да попадне в националния отбор на Хърватия за Мондиал 2018. Бившият играч на Сасуоло има само 3 шампионатни мача за Атлетико дотук през кампанията.

Тежък удар за Наполи и Гулам

Номинално юношата на Динамо Загреб се води десен бек, ала умее с еднакъв успех да се справя и на другия фланг в отбраната. Опитът му в Серия А също не е за подценяване, тъй като ще му позволи да пасне веднага в отбора на Маурицио Сари.

Черен петък: Кой ще грабне най-изгодните играчи през зимата?

Атлетико обаче няма да се лиши току-така от услугите на Върсалко. Цената му възлиза на 20 милиона евро, а тя би била без значение, ако първо испанците не намерят заместник. При този сценарий те изобщо няма да са склонни да продават.