Вратарят Дийн Хендерсън води преговори с Манчестър Юнайтед за подписа на нов дългосрочен договор, твърдят медиите на Острова. 23-годишния англичанин прави страхотен сезон в Шефилд Юнайтед, където играе под наем и има спекулации, че мениджърът на "червените дяволи" Оле Гунар Солскяер може да се изкуши да напарви Хендерсън новия №1 под рамката на вратата.

Настоящият такъв Давид де Хеа бе критикуван остро през този сезон и отново попадна под светлината на пожекторите, но в нугативен план, след катастрофалното представяне срещу Челси в полуфинала за ФА Къп.

"Times" твърди, че Хендерсън вярва, че е готов да поеме щафетата от Де Хеа и ще иска да получи уверение, че ще бъде титуляр на "Олд Трафорд" през следващия сезон.

Ако Солскяер реши да остави Де Хеа, то Хендерсън ще отиде отново под наем и може да се върне в Шефилд Юнайтед за трета поридна кампания. Хендерсън подписа тригодишна сделка миналото лято, която гарантира на англичанина 35 000 паунда на седмица. Но при появилите се спекулации за негов трансфер в Челси, от Юнайтед може да бъдат принудени да удвоят заплатите му.

Мениджърът на Челси Франк Лампард е готов да привлече Хендерсън, но англичанинът е готов да подпише нова сделка в Юнайтед, стига условията по нея да бъдат значително подобрени. Според "Times" Хендерсън иска заплата от 100 000 паунда на седмица, за да сложи подписа си върху новото споразумение.

За сравнение Давид де Хеа печели по 375 000 паунда седмично в Юнайтед.