Нюкасъл Юнайтед инвестира сериозно за лятната селекция, но мениджърът Еди Хау се надява на  още едно ново попълнение, за да има вариативност в състава в битката на два фронта във Висшата лига и Шампионската лига.

Нюкасъл похарчи 128 милиона паунда за привличането на Сандро Тонали, Харви Барнс и Тино Ливраменто това лято, но тъй като отборът се класира за Шампионската лига за първи път от две десетилетия, Хау каза, че би искал да подсили още отбора.

"Лично аз бих се радвал на още един играч и мисля, че тогава ще имаме идеалната дълбочина в състава, като се има предвид контузиите, които имаме в момента“, каза Хау пред репортери преди първия мач на Нюкасъл от Висшата лига срещу Астън Вила в събота.

"Не съм 100 процента сигурен дали ще успеем да привлечем още един играч, зависи от много фактори", добави треньорът.

Мениджърът потвърди, че Джо Уилок, който пропусна края на миналия сезон заради контузия на коляното, остава извън терените поне до средата на септември.

"Той току-що почувства лек дискомфорт в подколенното сухожилие. Вероятно ще ни липсва за първите мачове преди първата пауза за националните отбори“,  каза 45-годишният мениджър./БТА