Германските медии информираха във вторник следобед, че английският Ливърпул е на полпозишън за предстоящ трансфер на звездата на Борусия Дортмунд – Ерлинг Халанд. Мърсисайдци бяха един от малкото грандове, които не бяха спрягани за евентуално бъдещо привличане на норвежката сензация на тима от Вестфалия, но ето, че вече и те са в елитния списък.

Sky Sport Germany дори стига дотам, че отборът, воден от Юрген Клоп, е лидер при възможността да се сдобие с Халанд, а с малко по-малки шансове е френският гранд Пари Сен Жармен.

Ливърпул е в търсене на нов нападател, а Мохамед Салах е пледирал пред шефовете на „червените“, че тимът се нуждае от трансформация, за да продължи да поддържа високото ниво, зададено след пристигането на Клоп край река Мърси. Очевидно египетският нападател на Ливърпул напредва в разговорите си с шефовете на клуба, след като се е стигнало до договорки за бъдещето на състава. Салах е с изтичащ договор през лятото на 2023-а година и още не е ясно какво вещае бъдещето на №11 на "Анфийлд".

Откупуващата клауза на Халанд е 75 милиона евро и тя ще се активира след края на настоящия сезон, като буквално почти всички футболни клубове с възможности от Стария континент искат да се подсилят с голаджията на „жълто-черните“.