Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Гари Невил смята, че всички хвалби за играта и качествата на Джейдън Санчо са доста преувеличени. 20-годишният футболист на Борусия Дортмунд се смята, че е близо до трансфер при „червените дяволи“, като е оценяван на над 100 милиона евро.

През този сезон англичанинът има 17 гола и 19 асистенции в 35 срещи. Според Невил обаче той все още е далеч от най-високото ниво.

„Ако бъда честен, според мен в момента малко преувеличаваме за Санчо. Той наистина е талантлив, но не можем да го сложим в една категория със световни звезди, които постоянно печелят трофеи“, заяви Невил пред „Sky Sports“.

„Да, в Англия имаме изключителни млади футболисти, но такива има още в Бразилия, Аржентина, Германия, Белгия. И преди имахме „златно“ поколение в лицето на Бекъм, Джерард, Лампард, Рууни и т.н. Но бразилците разполагаха с Ривалдо, Роналдиньо, Роналдо... това тяхно „платинено“ ли трябва да се нарича? Сега Аржентина има Лионел Меси, Игуаин, Ди Мария, Игуаин, Агуеро. Санчо изобщо не се доближава до тях все още. Едва когато той започне редовно да печели важни купи, тогава ще може да се има за един от най-добрите“, заключи бившият английски национал.