Реал Мадрид е готов на всяка цена да разкара Гарет Бейл, но безумно високата му заплата прави завръщането му във Висшата лига почти невъзможно. Уелсецът е нещастен в Испания от доста време и не успява да спечели доверието на наставника на "кралския клуб" - Зинедин Зидан. 

Френският специалист отдавна показа, че няма намерение да разчита на Бейл и смята това лято окончателно да се раздели с него. Бейл взе участие в едва 18 срещи този сезон, а "белите" отчаяно се опитват да се отърват от него и загубите от високото му възнаграждение. 

30-годишният футболист получава по 13 млн паунда на сезон, а само Китай е способен да предложи подобна сума на футболиста. Миналото лято уелсецът дори получил оферта от китайски клуб, но до сделка така и не се стигна и Бейл остана на пейката на Реал. 

Бившият му тим - Тотнъм, също бе свързван с него, но "шпорите" не могат да си позволят да изплащат подобна сума на уелсеца.

Това поставя Бейл в трудна позиция, в която трябва да избира между това да остане в Реал, където получава 13 млн на година, но не играе, или да смени клуба, но за по-малко пари. Второто засега изглежда, че въобще не е в плановете на футболиста.