Отборът на Евертън е най-новият клуб, който ще се включи в надпреварата за нападателя на Манчестър Сити Серхио Агуеро. 32-годишният аржентински национал ще напусне това лято като свободен агент и е ще е апетитна хапка за много от клубове в страната и чужбина.

Смята се, че Челси, Тотнъм, Лийдс Юнайтед, Барселона и Интер са сред тези, които вече са по петите на Агуеро. Сега „Daily Star“ твърди, че и Евертън се включва в списъка на заинтересованите клубове, тъй като мениджърът на „карамелите“ Карло Анчелоти се стреми да засили атакуващите възможности на тима през лятото.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

От Евертън обаче трудно биха могли да осигурят настоящата заплата на Агуеро в Сити, която възлиза на 240 000 паунда на седмица. Но от ръководството на клуба са информирали представителите на нападателя, че ще вместо това ще му осигурят внушителен бонус при подписването на евентуален договор, ако аржентинецът избере Евертън.

32-годишният Агуеро прекара голяма част от последните два сезона в борба с контузии, но той си остава легенда за „гражданите“ със своите, рекордни за клуба, 181 гола в 272 участия във Висшата лига.