Кристиан Ериксен назова спекулациите в медиите, че Ян Вертонген е преспал с приятелката му като "пълни глупости". Информациите за играчите на Тотнъм доведоха много коментари със себе си, ала датският плеймейкър се присмя на тези информации.

Плеймейкърът на Тотнъм и приятелката му – Сабрина Квист, са заедно до 2012-а година. Но и Ериксен и жененият Вертонген използваха в Twitter, за да ударят нечестивите клюки в медиите, че приятелката и жена на Ериксен е имал афера с неговия съотборник още от Аякс.

Заглавието на информацията пък бе: „Жената на Кристиан Ериксен бе уловена в любовна афера със съотборника му Ян Вертонген”.

Ериксен веднага побърза да сподели информацията, назовавайки, че това е пълна глупост с циничен тон, а Вертонген му отговори с четири емоджита и прикрепено сърце. Ериксен се очаква да напусне „Тотнъм Стейдиъм” през лятото, като интерес към него има от Реал Мадрид. Този трансфер можеше да се случи още през това лято, ала шефът на „шпорите” Даниел Леви отказа да продаде датчанина.

Същевременно Вертонген има само един мач през новия сезон – на 1-и септември срещу Арсенал при равенството 2:2.