Плеймейкърът на Тотнъм Кристиан Ериксен изрази съжалението си, че трансферите в модерния футбол не се осъществяват така, както се случва в известната футболна игра – Football manager. Ериксен, който влиза в последната си година по договора с Тотнъм, не успя да реализира преминаване другаде през това лято, след като лондончани отказаха да го продават.

Юнайтед планира свежа зимна атака по Ериксен

Малко след загубения от Ливърпул финал в Шампионската лига, датският футболист сподели, че е готов да опита „нещо ново” и иска да заживее в Испания. Именно Барселона и Реал Мадрид бяха считани за сигурни дестинации в кариерата на играча, но това не се случи. По този начин 27-годишният Ериксен ще може спокойно да преговаря с чужди клубове от януари и да напусне без пари „Тотнъм стейдиъм”, ако не се стигне до продажбата му през зимата.

Голямо дерби - Арсенал не се предаде и не падна от Тотнъм

„Щеше ми се да си определяхме бъдещето, както става във Football manager, но не е така. Знам, че много хора се интересуват къде искам да играя”, коментира той, след като се присъедини към лагера на Дания в Марбея за предстоящата европейска квалификация срещу Гибралтар.

„Не беше грешно, че заявих, че искам да си тръгна. За мен не е трудно да не обръщам внимание на слуховете, тъй като от доста време съм въвлечен в това. Тази година просто бяха повече, тъй като договорът ми изтича – нищо странно”, коментира още Ериксен.