Вътрешният полузащитникът на Ливърпул Емре Джан не храни никакви съжаления спрямо решението си да напусне своя роден Байерн Мюнхен през 2013 година. От дистанцията на времето националът на Германия оцени, че това е било вярното решение в името на неговата кариера.

Макар бъдещето на 24-годишния играч при „червените” да изглежда несигурно заради изтичащия му в края на сезона договор, той си остава постоянна величина за състава на Юрген Клоп. Това обстоятелство по никакъв начин не се отразява върху играта му, а заради силните изяви името на Джан сега се свързва с Ювентус и Реал Мадрид.

Ливърпул щял да направи всичко възможно, за да задържи Джан

Дотук роденият във Франкфурт футболист има 4 сезона с „червените”, но те нямаше да бъдат възможни, ако не бе напуснал Байерн. „Не, определено не съжалявам”, каза Джан за германското издание Sport1. „Днес може да се види ясно, че това беше вярното решение. Тогава нещата стояха по следния начин: Пеп Гуардиола дойде на треньорския пост, а аз направих добра лятна подготовка. После имахме много, много честен разговор.”

Здрав дуел по оста Ливърпул-Арсенал за немски плеймейкър

„Бях много млад и беше важно за мен да играя често. Той беше съвсем открит с мен: „Не мога да ти гарантирам, че ще играеш всяка седмица.”

„Тогава видях възможността при Байер Леверкузен (където Джан игра само през сезон 2013/2014 – б.р.). Те също играеха в Шампионската лига. За мнозина тогава направих стъпка назад. За мен обаче беше крачка напред, защото постоянно играех. Днес се вижда ясно, че този избор се отплати.”

Ливърпул се пренасочи към съотборник на Марез

„Не бих казал, че от Байерн са допуснали грешка с мен. Дали са сбъркали или не, те трябва сами да го решат за себе си.”

За Ливърпул Джан натрупа вече 166 срещи и признава, че е приятно да работиш с мениджър кат Юрген Клоп. „Развих се много под ръководството на Клоп. Много съм му благодарен, а на всичкото отгоре е истинско удоволствие да работя с него. Искам да стана футболист от световна класа”, добави още играчът на „червените”.