Треньорът на Пари Сен Жермен Унай Емери може да се окаже сериозна пречка за евентуалния трансфер на плеймейкъра Хавиер Пасторе в Интер. Наставникът настоя, че не иска да се разделя с халфа, а мнението му може да натежи пред клубната управа.

Аржентинският национал в момента се опитва да си издейства трансфер при „нерадзурите”. Неговият агент прекара последните дни в разговори с шефовете на парижкия гранд, който изглеждаше склонен да изпълни подобно желание.

Пасторе: Щом се налага да си ходя, искам пак в Италия

Сега обаче Емери размъти водата и не е ясно дали бордът на директорите няма да го подкрепи. „Искам Хавиер Пасторе да остане при нас, така ще е по-добре за отбора”, коментира испанският тактик.

„Говорих си надълго с него. Това, което се говори навън, е нещо съвсем различно. Там той носи отговорност. Пасторе е страхотен футболист и когато е готов във физическо отношение, той става много важен.”

Пасторе притиска ПСЖ за трансфер в Интер

„Моето мнение е, че го искам тук, от него вече зависи към какво се стреми на индивидуално ниво. Предвид задаващото се Световно първенство, всеки футболист иска да играе повече”, допълни Емери.