Бившият футболист на Ливърпул Джон Барнс има опасения относно слуховете за интереса на Ливърпул към Килиан Мбапе, тъй като смята, че отношението на нападателя може да не е подходящо за клуба. Мбапе е считан за един от най-добрите нападатели в световния футбол и се смята, че обмисля бъдещето си и през последните месеци, след като преговорите за нов договор с Пари Сен Жермен са в застой.

Реал Мадрид е дългогодишен почитател на Мбапе, но Ливърпул също е свързван с потенциален негов трансфер, а последните информации бяха, че Юрген Клоп е бил в контакт с бащата и агент на французина Уилфред, за да обсъдят подобен трансфер.

Барнс обаче предупреди Клоп, че Мбапе може да не е най-подходящ за неговата философия на „гегенпресинг“ и призова бившия си клуб да обмисли сериозно възможности си, преди да похарчи големи пари за такъв играч.

„В един момент ще трябва да подпишат с друг нападател, в случай че някой от тримата сега (Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино) напусне, но той ще трябва да отговаря на това, което Клоп иска. Килиан Мбапе е фантастичен с топката, но би ли направил останалите неща? Бих предположил, ако сте 21-годишна суперзвезда, отношението ви няма да се промени“, заяви Барнс.

Барнс смята, че Джордан Хендерсън и Джини Вайналдум са доказали, че Ливърпул не е задължително да имат нужда от големи имена, за да процъфтяват.

„90 процента от хората не биха избрали Хендерсън и Вайналдум пред Кевин Де Бройне и Давид Силва или дори Джак Грилийш или Джеймс Мадисън, но те работят за Ливърпул. Дивок Ориги и Джердан Шакири влязоха за полуфинала с Барселона, отношението им беше страхотно и те бяха физически готови. Това показва, че са тренирали добре, чакали са своя шанс. Юрген създава тази среда. Едно от най-смелите неща беше да пуснеш Филипе Коутиньо и да не го заместиш директно. Ливърпул му се довери", сподели още Барнс.