Стивън Джерард заяви, че разбира защо толкова много клубове искат да привлекат „специалния“ Филипе Коутиньо, но не пожела да коментира интереса на неговия Астън Вила към полузащитника.

Вила са един от шестте английски клуба в борбата за бразилеца, като Коутиньо иска да се завърне във Висшата лига и се очаква да вземе решение за бъдещето си преди този уикенд. Джерард, който счита Коутиньо за приятел след прекараното време заедно в Ливърпул, не пожела да прибави към спекулациите, но засипа с похвали 29-годишния играч на днешната си пресконференция преди мача с Манчестър Юнайтед от третия кръг на ФА Къп в понеделник.

„63 мача за Бразилия, сериен победител, беше невероятен в Ливърпул, така че разбирам защо е спряган с толкова много футболни клубове. Разбирам защо много привърженици в страната говорят за него. Не смятам, че получаваш прозвище „магьосник“, ако не си специален футболист, така че той е играч, когато аз дълбоко уважавам. Но не искам да прибавям към спекулациите, защото той е футболист на Барселона“, започна Стиви Джи.

Коутиньо, който има 28 гола в 105 мача за Барса, изпитва затруднения след преминаването в каталунците за рекордните 146 млн. паунда през януари 2018, но все пак успя да спечели четири трофея с „блаугранас“. Независимо от критиките към представянето му и мненията, че той не се е представил на ниво в Каталуния, Джерард защити бившия си съотборник и представянето му на „Камп Ноу“, като смята, че той все още има какво да даде.

„Той спечели две титли на страната и две Купи на Краля с Барселона. Мисля, че ако погледнете към страницата в Уикипедия, ще видите сериен победител без значение от клуба, чийто цветове е защитавал. Нямам какво друго да изкажа освен суперлативи за играча, той е мой приятел, така че мога да говоря на дълго и на широко за него“, добави още мениджърът на Вила.

Коутиньо прекара сезон 2019/20 под наем в Байерн Мюнхен, като спечели Шампионска лига, Бундеслигата и Купата на Германия под ръководството на тогавашния наставник на баварците Ханзи Флик.