Острието на Хофенхайм Сандро Вагнер съвсем скоро ще финализира трансфера си в Байерн Мюнхен. Това заяви треньорът на Хофе Юлиан Нагелсман.

За 30-годишния новоизпечен германски национал това ще представлява завръщане в родния тим.  Той прекарва цели 9 години в младежката академия на баварците, за които записва дебют в първия тим през 2007 година. Шансовете му там обаче се оказват ограничени и той тръгва да търси късмета си в по-скромни тимове.

Хофенхайм без голмайстора си във важния за Лудогорец мач

От месеци насам шефовете на Байерн не крият, че търсят нападател, който да бъде резервен вариант за Роберт Левандовски, тъй като полякът реално е без конкуренция в отбора. Сред множеството различни цели името на Вагнер изпъкна, а през последните седмици преговорите с Хофенхайм напреднаха значително, мака и президентът на Байерн Ули Хьонес по-рано да заяви, че двата клуба се намират на „километри един от друг” що се отнася до трансферната сума.

Явно пробивът в диалога е значителен, щом Нагелсман прогнозира толкова бърза развръзка. „Сделката би трябвало да бъде сключена до 2 седмици”, каза 30-годишният специалист, от мнозина сочен за следващия наставник на Байерн.

Байерн близо до германски национал за резерва на Левандовски

През лятото мюнхенци привлякоха други двама от основните футболисти на Хофе. Това бяха централният защитник Никлас Зюле и халфът Себастиан Ру