Влезлият в конлфикт с Челси нападател Диего Коста може да се окаже изненадваща трансферна цел за Ливърпул. „Червените” ще осъществят контакт с испанския национал само ако се стигне до продажба на Филипе Коутиньо в Барселона, пише „Дон Балон”.

Конте си умря от смях след изказванията на Коста

Иберийското издание рисува интересен обрат в събитията около 28-годишния играч, който се намира в родината си и не смята да се появи повече при „сините”. Коста е крайно недоволен от отношението към себе си, след като мениджърът Антонио Конте му заяви, че няма да разчита на него чрез СМС. Футболистът заяви, че е бил третиран като престъпник и очаква да бъде продаден, като вече пусна 3 молби за трансфер.

По принцип Атлетико Мадрид е единственият клуб, за който Коста е готов да играе. Бившият тим на футболиста обаче няма право да картотекира нови попълнения до края на календарната година, което допълнително усложнява ситуацията.

Атлетико с нова схема за трансфера на Коста

Тъкмо от този факт смята да се възползва мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който има желанието да направи маркова покупка, ако се стигне до раздяла с Коутиньо. Не е ясно какъв ще бъде отговорът на Коста, който на „Анфийлд” би имал възможност да мъсти пряко на Конте.

Ливърпул вече привлече един футболист на „сините” това лято в лицето на Доминик Соланке. Младият англичанин подписа с мърсисайдци, след като остави контракта си с Челси да изтече.