Звездата на Рома Пауло Дибала е готов да подпише нов договор с Рома, съобщиха италианските медии. 29-годишният аржентински нападател блесна в дебютния си сезон в италианската столица, като вкара 18 гола и направи осем асистенции в общо 38 мача.

Впечатляващата кампания на Дибала привлече вниманието на някои от английските клубове като Челси, който наскоро се свърза с неговия агент, за да проучи възможностите за трансфер.

Gulliver/GettyImages
89 снимки

Дибала иска да остане в Рома, а агентът му Хорхе Антун е в италианската столица, чакайки да се срещне с директора Тиаго Пинто, за да обсъдят новия договор, пише Corriere dello Sport.

Световният шампион с Аржентина има ниска освобождаваща клауза в договора си – 12 милиона евро за чуждестранни клубове и 20 милиона евро за италиански отбори.  Идеята е да се предложи на Дибала нов договор с по-висока основна заплата, като в процеса се премахне клаузата за освобождаване. Може да му бъдат предложени до 6 милиона евро нетно на сезон, с почти 2 милиона евро бонуси.

Собственикът Дан Фридкин ще се радва да види аржентинския нападател да подпише нов договор, съзнавайки, че той е едновременно ключов играч на терена и важен маркетингов инструмент – наскоро пуснатата първа партида с нови екипи за предстоящата кампания с неговото име и номер на гърба вече са продадени.

 

БТА / Автор: Мирослав Димитров