Футболистът на Пари Сен Жермен Анхел Ди Мария иска да продължи своята кариера в Барселона, твърди „Le10Sport“. Аржентинският футболист бе на крачка от трансфер на „Камп Ноу“ през миналото лято, но сделката пропадна в последния момент, тъй като двата клуба не успяха да постигнат споразумение относно финансовите параметри.

Ди Мария е един от вариантите за халфовата линия на Барселона.

29-годишният футболист на този етап категорично е отказал на шефовете на Пари Сен Жермен евентуален трансфер в Китай.

Пари Сен Жермен се очаква да продаде Ди Мария през януарския трансферен прозорец, за да може клубът да спази правилата за финансов феърплей.

Самият Ди Мария не е доволен от ограниченото игрово време, което получава на „Парк де Пренс“. Той иска да играе на Мондиал 2018 с националния отбор на Аржентина и е наясно какво трябва да направи, за да бъде включен във финалния състав на Хорхе Сампаоли.

Именно това е една от основните причини Ди Мария да откаже на този етап всички оферти от китайски клубове.

Бившият футболист на Реал напусна Испания през 2014 година, а след неуспешен престой в Манчестър Юнайтед, той премина в редиците на парижани.

Наскоро Ди Мария призна, че желанието на Барселона да го привлече през лятото е било сериозно и той е бил на крачка от тоова да стане част от каталунците.

Бивш играч на Реал призна, че е бил близо до Барса

"Аз бях много близо до трансфер в Барселона, но в същото време бях и много далеч. Никога не изгубих надежда, че може да се случи. В крайна сметка обаче до сделка не се стигна“, коментира аржентинският футболист.

От УЕФА провалили трансфера на Ди Мария в Барса

ПСЖ решен да продаде Ди Мария в Китай