Ръководството на Интер не е в състояние да извърши последната крачка по привличането на Жерар Деулофеу в Барселона. Макар самият играч да е съгласен да премине на „Джузепе Меаца”, а каталунците – склонни да се отърват от него, те искат или постоянен трансфер, или наем със задължение за закупуване.

Шеф на Интер: Действително следим Деулофеу

Испанският национал е със статут на ненужен при „блаугранас” и се очаква да си намери нов отбор до края на месеца. Привличането на Филипе Коутиньо съвсем изтика 23-годишния Деулофеу в миманса, а това поставя под сериозна заплаха шансовете му да попадне в испанския национален отбор за Мондиал 2018.

Наполи е другият тим, който изявява желание да вземе Деулофеу, но и там конкуренцията ще бъде изключителна предвид присъствието на Лоренцо Инсиние, Дрийс Мертенс и Хосе Кайехон.

Играч на Барса се съгласи да премине в Интер

Барса категорично търси перманентна раздяла със своя кадър, който получи втори шанс да се реализира на „Камп Ноу” и не успя да убеди. За Интер е напълно невъзможно да извади пари за нови играчи през януари, ако преди това не продаде някого. „Нерадзурите” трябва да отговорят на определени изисквания във връзка с финансовия феърплей.

Очаква се в следващите дни представителите на Деулофеу да организират среща с ръководството на Барселона в търсене на компромисен вариант.