Отборът на Барселона продължава да настоява за привличането на звездата на Олимпик Лион Мемфис Депай, твърди „Sport“. „Каталунците“ искаха нидерландеца още през лятото, но до сделка така и не се стигна.

Въпреки това на „Камп Ноу“ смятат да отправят нова оферта за 26-годишния играч, чийто договор изтича през лятото. Това може да улесни преговорите, тъй като в противен случай французите рискуват да го изпуснат без пари.

Лично треньорът Роналд Куман настоява за привличането на Депай. Самият футболист пък подклади трансфера си на „Камп Ноу“, след като заяви, че много би желал един ден да стане играч на „каталунците“.

"Кой не би искал да играе там? Те са един от най-добрите отбори в света. Всички биха искали да играят там, но аз не мисля за това сега“, бяха думите на Депай.

В същото време шефовете на „Камп Ноу“ усилено търсят купувач за Жуниор Фирпо. Крайният защитник не влиза в плановете на наставика и от клуба се надяват с неговата продажба да съберат средства както за трансфера на Депай, така и за другата основна цел – централният защитник Ерик Гарсия от Манчестър Сити.