Звездата на Олимпик Лион Мемфис Депай изглежда не се отказва от трансфера си в Барселона. Нидерландският нападател е сред исканите играчи от наставника на „каталунците“ Роналд Куман, а контузията на Ансу Фати може да ускори подобен трансфер още през януари, а не да се чака до следващото лято, когато Депай може да премине на „Камп Ноу” като свободен агент.

„Няма да правя обещания, които не съм сигурен, че мога да изпълня. Не мога да обещая, че ще остана до края на сезона. Сега съм тук и всеки ден се опитвам да помагам на отбора”, заяви 26-годишният играч пред „Telefoot“.

Депай призна и за задкулисни проблеми в тима на „хлапетата“.

„Дори да не мога да кажа всичко, което ми минава през главата в момента ... по отношение на това, което се случва, това, което виждам в клуба, има неща с, които честно казано не мога да съм съгласен".

Според „Sport“ още през изминалото лято е била договорена сделката както с играча, така и с Лион. Въпреки това, или Усман Дембеле, или Мартин Брейтуайт трябваше да си тръгнат, за да могат да осигурят на клуба необходимата сума за трансфера.

Смята се, че сумата е била в размер на около 25 милиона британски лири, но тимът не е успял да я събере именно заради отказа и на двамата играчи да си тръгнат от „Камп Ноу“.