Футболистът на Уест Хем Деклан Райс предпочита да отиде в Челси през лятото пред това да премине в Манчестър Юнайтед, твърди „London Evening Standard“. Изданието пише, че 23-годишният халф, който като дете е бил част от академията на „сините“, не е притеснен от настоящите трудности, в които се намира клуба от „Стамфорд Бридж“, и би искал да играе в Шампионската лига с тима на Томас Тухел.

Първо обаче Челси трябва да си намери нов собственик, който да отдели сериозен бюджет за трансфери. Цената, която „чуковете“ са поставили на полузащитника, е 150 милиона паунда.

Самият Райс, който има договор с Уест Хем за още две години, като клубът може да удължи контракта с допълнителни 12 месеца, за момента не е изразил публично желание да напусне на всяка цена през идното лято. Клубът обаче не успява да убеди играча да подпише нов договор до този момент.

Твърди се, че в Манчестър Юнайтед пък е определил Райс като най-подходящия заместник на Пол Погба, който най-вероятно ще напусне през лятото, след като изтече договора му с „червените дяволи“. Градският им съперник Манчестър Сити обаче също има мераци към 23-годишния английския национал.