Вратарят на Манчестър Юнайтед - Давид Де Хеа, е на път да остане на „Олд Трафорд“ ще трябва да приеме почти двойно намаление на заплатата, твърди The Mirror. Изданието съобщава, че испанският страж е получил предложение за нов едногодишен договор, според който ще получава по 200 хиляди паунда на седмица, като за сравнение той взима по 375 хиляди паунда.

32-годишният Де Хеа играе за „червените дяволи“ от 2011-а година, когато беше привлечен от Атлетико Мадрид. Настоящият му контракт изтича в края на този месец и на този етап няма яснота дали ще бъде подновен.

Бъдещето на испанския страж зависи и от това дали Манчестър Юнайтед ще успее да закупи Андре Онана от Интер. 20-кратните шампиони на Англия се смятат за фаворит за подписа на камерунеца, който иска да напусне „нерадзурите“. Ман Юнайтед  вече е отправил конкретна оферта на стойност 50 милиона евро и определени бонуси.

За привличането на Онана настоява лично мениджърът Ерик тен Хаг, който го познава отлично от съвместната им работа в Аякс. Преговорите между двата клуба напредват, а самият вратар е готов да продължи кариерата си на „Олд Трафорд“.