Давид Силва ще остави Висшата лига през 2020 година, разкри самият футболист на Манчестър Сити. Тогава през юни месец изтича договорът на испанеца с „гражданите“ и той демонстрира решимост, че няма да продължи. Нападателят отхвърли възможността да играе за друг тим от шампионата.

„Когато договорът ми със Сити изтече, ще бъда на 34 години. На тези години вероятно ще имам нужда от нещо различно“, каза Силва пред Sky Sports.

„Не знам какво ще правя, но няма да играя за друг отбор в Англия. Бяха осем много успешни години, в които играехме много атрактивен футбол. Английските фенове харесват този тип игра, затова съм щастлив тук“, добавя Силва.

Давид Силва

източник: Gulliver/Getty Images

„Предстоящият сезон ще бъде доста сложен, защото Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси се подсилиха значително, похарчиха много пари, за да вземат качествени попълнения. Да спечелим последователно във втора година Премиършип ще е трудна задача, но ще се опитаме“, каза още Силва.

В последните осем сезона с екипа на Сити, Силва отбеляза 61 попадения и даде 15 асистенции в 346 мача. Помогна на манчестърци да спечелят три титли, един трофей във ФА Къп и три Купи на лигата от 2010-а насам.

Давид Силва прекратява кариерата си в националния на Испания

Състоянието на сина на Давид Силва се подобрява