Най-изтъкнатият играч на Реал Мадрид Кристиано Роналдо настоявал заплатата му да бъде вдигната до 80 милиона евро на година, за да продължи да играе на „Сантиаго Бернабеу“. Такава информация разпространи испанското издание El Confidencial.

Твърди се, че лично мениджърът на петкратния носител на „Златната топка“ Жорже Мендеш е обявил желанието на клиента си на боса на Кралския клуб Флорентино Перес.

Амбицията на Роналдо била да се превърне в най-добре платения играч, изпреварвайки Лионел Меси от Барселона и Неймар от ПСЖ. Към настоящия момент португалецът, който преди броени дни спечели петата си Шампионска лига, прибира по 21 милиона евро на сезон. За сравнение, след подновяването на контракта си с каталунците, Меси се договори за възнаграждение от 40 милиона евро. В банковата сметка на Неймар за година влизат по 36.8 милиона евро.

Междувременно искането на Роналдо не се понравило много на Перес. Той бил склонен да предложи до 60 милиона евро на голмайстора и голям лидер на „белия балет“. Всяка по-висока оферта щяла да доведе до значително преструктуриране на финансите на клуба, който не се отказва от намерението си да осъществи трансфер на Неймар.

Всички тези слухове циркулират успоредно с спекулациите, че Роналдо е готов да премине в Пари Сен Жермен.

Припомняме, че и през лятото на 2017 година се разигра запомняща сага около португалската звезда. Тогава отново се говореше, че Роналдо няма да продължи в европейския клубен шампион.

Още новини:

Роналдо към Зидан: Гордея се, че бях Ваш играч

Капело: Роналдо иска да се върне в Юнайтед

Майката на Роналдо го насочи към Юнайтед