Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес отново посети Лондон в края на миналата седмица, за да води преговори с Арсенал за трансфера на Ектор Бейерин, съобщават английските издания.

Фернандес бе в английската столица и наблюдава дербито между Арсенал и Манчестър Юнайтед (2:0) от 36-ия кръг на Висшата лига.

Техническият секретар на Барселона проведе среща с представителите на лондонския клуб, на която е говорено по конкретни параметри за сделката.

Освен това Фернандес е имал лична среща с Бейерин и неговия агент.

Ектор Бейерин е основна трансферна цел на Барселона.

В края на миналия месец Фернандес заедно с Ариедо Брайда на два пъти пътуваха до Лондон, за да водят преговори с Арсенал за Бейерин.

22-годишният футболист е продукт на школата на "Ла Масия", където тренира от 2003 до 2011 г. След това обаче той се мести в Арсенал, където през 2013 г. подписва първия си професионален договор.

Испански национал и германски младок са алтернативите за Барселона

Само преди няколко месеца Бейерин подновия своя договор с Арсенал до 2023 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 40 милиона паунда.

Шеф на Барса: Основният ни приоритет е Бейерин

Барселона не е склонен да извади подобна сума, за да си върне своя юноша, но каталунците са готови да включат в сделката Арда Туран.

Барселона стартирал преговори с Арсенал за Бейерин по Великден

Арсенал е готов да продаде бека на Барселона, но "артилеристите" искат в сделката бъде включен Арда Туран, който беше спряган за трансфер в Китай през зимата. Лондончани са готови на този вариант, ако Барса им доплати 25 милиона евро при размяната.

Ектор Бейерин се чувства специален от интереса на Барселона

В Барселона са оптимисти, че ще успеят да договорят трансфера на Бейерин и той ще стане факт в началото на летния трансферен прозорец.

Шефовете на Барса в Лондон, преговарят с Бейерин

Арсенал иска играч на Барса в сделката за Бейерин