Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес призна в интервю за радио „Каталуня“, че основната трансферна цел на каталунците през лятото ще бъде Ектор Бейерин от Арсенал.

„През миналото лято не се подсилихме с нов десен бек, тъй като преценихме, че е абсурдно да вземем трети футболист на позицията, на която разполагахме със Серхи Роберто и Алеиш Видал. Сега ситуацията е различна. Може би няма да осъществим толкова много сделки, както през миналия трансферен прозорец. Всички, които направим обаче ще бъдат особено важно значение, защото става въпрос за много качествени играчи. При всички положения ще се подсилим на различни позиции“, коментира Фернандес.

Барселона стартирал преговори с Арсенал за Бейерин по Великден 

„Мисля, че през летния трансферен прозорец привличането на нов десен бек ще бъде от особено важно значение. Това ще бъде наш приоритет. Бейерин? Той е много добър футболист, но има договор с Арсенал. Неговото привличане ще бъде много трудно за осъществяване, но работим усилено по въпроса. Това е основният ни приоритет“, добави техническият секретар на Барселона.

Шефовете на Барса в Лондон, преговарят с Бейерин

„Адаптирането в Барселона не е лесен процес. Мога да дам два примера през този сезон. Самюел Умтити много бързо пасна към начина на игра на отбора, докато с Андре Гомеш ситуацията е коренно различна. Ние продължаваме да вярваме, че Гомеш е футболист, с който е свързано бъдещето на Барселона и вярваме много в него“, каза още Роберт Фернандес.  

Арсенал иска играч на Барса в сделката за Бейерин