Джейми Варди и Алексис Санчес са основните трансферни цели на старши треньора на Атлетико Мадрид Диего Симеоне, съобщава „Independent“.

Симеоне ще иска да подсили много сериозно своя състав след края на сезона още повече, ако се стигне и до продажбата на Антоан Гризман.

Варди бе с основен принос за сензационната титла на Лестър през миналия сезон, а през този помогна на състава да стигне до 1/4финалите в Шампионската лига, като вкара във втория мач срещу Атлетико. 
Той започна лошо кампанията, но напоследък отново бележи редовно, като увеличи постижението си за кампанията на 17 гола във всички турнири.

През миналата година сериозен интерес към футболиста имаше от Арсенал, но той реши да остане в Лестър и подписа нов договор за 4 години. Диего Симеоне обаче го харесва много, а евентуални действия от Атлетико  ще означават и че аржентинецът ще остане в клуба. 

В същото време Симеоне не крие, че е голям почитател на Алексис Санчес. Атлетико Мадрид много трудно може да привлече чилиеца, който е основна трансферна цел на Пари Сен Жермен, Челси и Манчестър Сити.

Атлетико Мадрид планира изненадваща продажба на играчи

Друга опция за нападението на Атлетико Мадрид е Диего Коста, но „дюшекчиите“ не могат да извадят сумата желана от Челси. Освен това към испанския национал има засилен интерес от китайския Тянджин.
За да може Атлетико Мадрид да привлича нови футболисти през лятото, Спортният арбитражен съд ще трябва да отмени наложеното на клуба наказание от ФИФА.