Тимът на Манчестър Юнайтед е насочил усилията си към привличането на Раул Хименес от Уулвърхемтпън, твърди "The Mirror". "Червените дяволи" вече изпуснаха Ерлинг Холанд, който смени РБ Залцбург с Борусия Дортмунд. Другата трансферна цел на тима воден от Оле Гунар Солскяер - Джейдън Санчо изглежда, че ще остане при "вестфалци" поне до края на сезона. 

Вследствие на всичко това от "Олд Трафорд" са подготвили резервен вариант за атаката си. Хименес, който пристигна на "Молиню" под наем през лятото на 2018 година реализира 13 гола и добави седем асистенции през изминалата кампания. Това накара "вълците" да откупят правата на португалеца през миналато лято и платиха на Бенфика 38 милиона евро. 

Химинес пък се отблагодарява по най-добрия начин и дотук през сезона се е разписал осем пъти и е направил шест голови паса в 21 срещи във Висшата лига. Той има и три попадения в Лига Европа, където "вълците" ще играят с Еспаньол на 1/32 финалите. 

Едва ли обаче тимът на Нуно Еспирито Санто ще изка да се раздели с един от основните си играчи толкова скоро, а най-малкото ще искат поне 50 милиона за своя нападател, който има договор до 2023 година. 

Снощи Хименес игра едно полувреме при нулевото равенство с Юнайтед за ФА Къп.