Реал Мадрид и Челси са на прага да осъществят сделката за белгийския вратар Тибо Куртоа, но лондонският клуб има намерение да привлече полузащитника на „белия балет” Матео Ковачич.

„Сините” имаха желание да вземат уелския полузащитник на Арсенал Аарън Рамзи, но преговорите с „артилеристите” не минаха по вкуса на Челси и те пропаднаха. След тази развръзка, радарът на Челси се е пренасочил към „Сантиаго Бернабеу”, а бордът на лондончани ще се опитат да осъществят сделката по време на преговорите за Куртоа.

Хърватският полузащитник пристигна в Мадрид през 2015, но до този момент не успя да се наложи като титуляр в „кралския клуб”. Сезон 2016/17 пък бе единственият, в който играчът прескочи летвата от 1500 минути за първенството с екипа на Реал.

През миналия сезон Ковачич изигра 21 мача за европейския шампион, а именно липсата на игрови минути разочарова хърватина.

Новият мениджър на Челси привлече още един полузащитник през това лято – Жоржиньо. Бразилецът акостира на „Стамфорд Бридж” с трансфер от Наполи, а освен него Н’Голо Канте, Дани Дринкуотър, Тимуе Бакайоко играят на същата позиция. Последните двама са свързани с непрестанни спекулации за напускане на Лондон, но досега конкретна оферта не е пристигнала.

Очакванията са Челси да предложи на Реал Мадрид 30 милиона евро за Ковачич.