Вратарят на Челси Тибо Куртоа е изпратил поредния недвусмислен сигнал до ръководството на клуба. Медиите на Острова твърдят, че белгийския национал в прав текст е посочил възможните развръзки на ситуацията му – или клубът ще го продаде сега и ще прибере някакви пари или ще го изпусне като свободен агент през следващото лято.

При всички положения 26-годишният страж не възнамерява да подновява договора си със „сините”, каквато и да е тяхната оферта. Решението на Куртоа е окончателно и не подлежи на промяна.

Проблемът за лондончани произтича от това, че те не биха похарчили повече от 20 милиона паунда за заместник на вратаря. Упорството им в това отношение е интересно, след като най-вероятно „сините” биха продали Куртоа без проблем за 35 милиона паунда.

Новият мениджър Маурицио Сари бе поискал да разговаря лице в лице с Куртоа, като един последен опит да го убеди да остане. На този етап това не е възможно, тъй като заради продължителното си участие с Белгия на Мондиал 2018 стражът все още е във ваканция. Най-рано той ще се върне чак през следващата седмица, а това значи, че до затварянето на трансферния прозорец в Англия ще остават 2 дни.

Още по темата:

Челси извади още едно оръжие, за да задържи Азар

Челси се спря на Пикфорд, но Евертън няма да улесни напускането му

Сари увърта за бъдещето на Азар, Куртоа и Уилиан

Още един от Челси на тезгяха, Атлетико поиска Жиру