Отборът на Челси е готов да се присъедини към нарастващия списък от клубове в надпреварата за подписа на Джуд Белингам от Борусия Дортмунд следващото лято, твърди „The Telegraph“. Полузащитникът се очаква да бъде един от най-исканите играчи следващото лято, като се съобщава, че Ливърпул и Реал Мадрид вече работят по евентуалната сделка от месеци, но изданието сега съобщава, че собственикът на лондончани – Тод Боели е уверен, че ще успее да намери общ език с ръководството на Дортмунд и агентите на Белингам.

Твърди се, че Челси е готов да извади 130 милиона паунда за английския национал, като Манчестър Сити също се очаква да се включи в наддаването, за да събере отново Белингам с Ерлинг Халанд.

Дортмунд отказа да продаде Белингам миналото лято на фона на интерес от страна на Ливърпул, но ще бъде затруднен да го задържи през лятото на 2023-а година.

20 снимки

В Челси следват политика да привличат млади талантливи играчи с поглед към бъдещето, след като привлякоха футболисти като Габриел Слонина, Уесли Фофана и Карни Чуквуемека през лятото. Белингам, който ще има оставащи две години от договора си с Дортмунд през следващата година, се смята за идеалното попълнение към застаряващата халфова линия на „Стамфорд Бридж“.

Боели е решен да похарчи сериозна сума пари за млад халф следващото лято, като Деклан Райс от Уест Хем Юнайтед би бил резервен вариант при провал с Белингам, пише пък „The Times“. Челси също продължава да следи Кристофър Нкунку в РБ Лайпциг, докато Боели е наясно с потенциалната нужда от нов вратар, след като Едуард Менди отказва да сложи подписа си под нов контракт, докато Кепа Арисабалага се очаква да напусне догодина.

Белингам записа повече от 100 мача за Дортмунд, откакто се присъедини от Бирмингам Сити през лятото на 2020-а година. Той стана третият най-млад дебютант за Англия през същата година и оттогава има общо 17 срещи за „Трите лъва“.