Европейският шампион Реал Мадрид е получил предложение да подпише с нападателя на Челси Тимо Вернер. Мениджърът на „сините“ Томас Тухел иска да се раздели с германеца, след като нападателят е поискал да напусне, а липсата на опции в атака на Реал ги превърнал в един от клубовете, към който Челси се е обърнал.

Според „El Larguero“, ако сделката се осъществи, Реал Мадрид ще трябва да плати 35 милиона евро за услугите на германеца. Може също така да има опция да се съгласува първоначален заем, който включва задължителна клауза за откупуване.

Съществуват съмнения дали самият играч би се съгласил с трансфер на „Сантиаго Бернабеу“, главно заради мотива му да напусне Челси. Съобщава се, че 26-годишният нападател иска да играе редовно, след като започна само в 24 мача за „сините“ през миналия сезон.

Идването в Реал Мадрид вероятно би означавало да бъде резерва на Карим Бензема, вместо да е титуляр. Въпреки това, напускането на Лука Йович и предстоящия трансфер на Борха Майорал в Хетафе означава, че Мариано Диас остава единствената настояща алтернатива на Бензема.

Нюкасъл Юнайтед също е заинтересован от Вернер, докато той е свързван и със завръщане в РБ Лайпциг, клубът, в който отбеляза 93 гола в 158 мача, преди да се премести в Челси.