Отборът на Челси е готов да отправи оферта от 100 милиона евро, за да привлече нападателя на Ювентус Федерико Киеза. В момента италианският национал е под наем при „старата госпожа“ от Фиорентина. „Биаконерите“ обаче имат споразумение да го привлекат за постоянно в края на сезона.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел харесва нападателя и може да бъде подкрепен от директорът на тима Марина Грановская. Киеза привлече окото на големите европейски грандове през лятото със силните си изяви за станалият европейски шампион тим на Италия.

Той се слави със експлозивност, гъвкавост и способността да използва и двата си крака много ефективно. Киеза има три гола и още толкова асистенции в 15 мача през този сезон.

Отборите на Байерн Мюнхен и Ливърпул също имат интерес към Киеза, но изглежда, че „сините“ са готови първи да отправят оферта за италианския национал. Според „Calciomercato“, отборът на Тухел е подготвил 100 милиона евро за 24-годишния футболист.

Киеза отбеляза единствения гол в мача, когато Челси загуби като гост от Ювентус през септември в Шампионската лига. Той обаче не успя да повтори представянето си от споменатия двубой, когато „сините“ разбиха „биаконерите“ с 4:0 на „Стамфорд Бридж“ във вторник вечерта.