Високата цена и твърдият отказ на Лестър да продаде своя краен бранител Бен Чилуел е накарало основният кандидат за неговия подпис – Челси да погледне към друга алтернатива. Според медиите в Португалия футболистът на Порто Алекс Телес е по-възможния и евтиния вариант на английския национал. Чилуел все пак си остава една от топ трансферните цели на мениджъра Франк Лампард това лято и неговият избор №1 на позицията лев бек.

Чилуел, на който му остават четири години от сегашния му договор в Лестър, може да поискат доста висока сума за своят играч. „Лисиците“ са един от на-трудните отбори за преговори и през лятото „извиха“ ръцете на Манчестър Юнайтед, за да получат 80 милиона паунда за Хари Магуайър.

Звездата от Порто Алекс Телес отдавна е мишена на Челси, но през последните години се пренебрегва, тъй като „сините“ подписаха с Маркос Алонсо и Емерсон Палмиери.

Договорът на 27-годишния бразилец изтича през лятото на 2021 година и медиите в странат не смятат, че той няма да подпише нов договор. В резултат на това Порто има желание да вземе някаква сума за Телес това лято и е поставил цена от 40 милиона паунда за защитника- През този сезон той има осем гола и шест асистенции във всички турнири за клуба.  

Лампард със сигурност ще търси нов бек през лятото, след като Емерсон и Алонсо са почти сигурни напускащи ридж".

„Лондончани“ вече привлякоха звездата на Аякс Хаким Зиеш, който ще се присъедини към Челси в края на сезона, след като и двата клуба се договориха на сделка за 37 милиона паунда.