Правещият сензационни мачове за Челси – Били Гилмор, призна, че се наслаждава сериозно на приключението си със синия екип. 18-годишният играч спечели наградата за играч на мача в два поредни мача – при победата с 2:0 над Ливърпул за ФА Къп, както и при успеха с 4:0 над Евертън във Висшата лига.

„Все още всичко ми се струва сюрреалистично, след като играя с играчи от такова ниво. Това е нещо, за което съм мечтал цял живот. Искам да покажа, че не съм в този отбор като поредният футболист, а искам да покажа класа и постоянство, за да запазя мястото си в отбора. Момчетата са брилянтни с мен. Тони Рюдигер, Аспиликуета се държат страхотно. Те винаги ми отделят нужното време на тренировка и ми дават увереност в игрите. Това е нещото, което ти трябва, докато си млад футболист. Ако нямаш увереност, то няма как да играеш добре и ще бъдеш под напрежение. Обичам факта, че играя за първия отбор”, каза 18-годишният халф.

Отборът на Франк Лампард записа рекорд през сезона, след като осем човека от академията дебютираха за тима от „Стамфорд Бридж” досега през кампанията. Нападателят Армандо Броя влезе от пейката срещу Евертън, за да може Челси да задмине рекорда от Тед Дрейк от 1956-57. Досега през сезона с екипа на „сините” играха Мейсън Маунт, Рийс Джеймс, Марк Гуеи, Тарик Лапти и Иан Маатсен, докато Тами Ейбрахам и Фикайо Томори се утвърдиха сериозно в първия отбор.