Отборът на Челси е готов да се приеме исканията за заплата на защитника Антонио Рюдигер, защото клубът се страхува да не загуби твърде много бранители през лятото. Както стоят нещата към момента, освен Рюдигер, Андреас Кристенсен и Сесар Аспиликуета могат да си тръгнат като свободни агенти, тъй като контрактите им изтичат в края на сезона.

„Сините“ бяха стопирали преговорите с представителите на Рюдигер, защото все още не са постигнали споразумение относно условията по новия договор. Германският национал се присъедини към лондончани от Рома през юли 2017 година за сумата от 34 милиона паунда, а в момента получава по около 100 000 паунда на седмица.

Бранителят вече отхвърли оферта на стойност от 140 000 паунда на седмица, тъй като иска да получана около 200 000 паунда на седмица, за да посвети бъдещето си на клуба.

„Goal“ твърди, че в последно време има известен напредък, като Челси предлага сума близо до исканата от него. Също така на „Стамфорд Бридж“ се притесняват да не загубят трима ключови защитници това лято. Рюдигер привлече голям интерес към себе си от страна на други клубове, сред които Реал Мадрид, Пари Сен Жермен, Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед.

Съобщава се, че 28-годишният защитник е готов да остане в западен Лондон, след като се утвърди като един от водещите играчи на мениджъра Томас Тухел през последната година.

„Goal“ допълва, че 21-годишният защитник на Барселона Роналдо Араухо е сериозна мишена на Челси, поради факта, че на уругваеца му остават само 18 месеца от договора на „Камп Ноу“. Междувременно Жул Кунде от Севиля, когото Челси опита да привлече през миналото лято, както и Уесли Фофана от Лестър Сити също са в списъка за Тухел.

Това е така, защото Кристенсен е искан от Байерн Мюнхен и Барселона. „Каталунците“ също са уверени, че ще успеят да върнат капитана на Челси обратно в Испания без пари.