Челси води в надпреварата за полузащитника на Англия Деклан Райс. „Сините“ преследват аса на Уест Хем от близо три години, но така и не могат да се доближат достатъчно до подписа му. Бъдещето на Райс на „Лондон Стейдиъм“ обаче в момента е несигурно, тъй като му остават още 18 месеца от настоящия му договор.

Полузащитникът вече отхвърлил цели три предложения за нов контракт от страна на „чуковете“. Райс няма да бъде продаден през предстоящия януарски трансферен прозорец, но Уест Хем може да спечели пари от него през лятото.

„The Athletic“ твърди, че Челси е на полпозишън да привлече 23-годишния футболист, който беше в академията на „сините“ като дете. Смята се обаче, че тимът на Греъм Потър са притеснени, че ако не действат бързо може да се наложи да се справят с конкуренцията от страна както на Манчестър Юнайтед, така и на Манчестър Сити за подписа му.

Самият Райс открехна вратата за свой трансфер, след като разкри, че иска да играе в Шампионската лига след победата на Англия с 2:0 над Сенегал на 1/8-финалите на Световното първенство в Катар.

„На сто процента искам да играя в Шампионската лига. През последните две-три години го повтарям. Постоянен съм, играя добре за моя клуб и чувствам, че наистина искам да продължа развитието си. Виждам приятелите си, които играят Шампионска лига и се борят за големи трофеи. Имам само една кариера и накрая като погледна назад искам да видя какво съм спечелил и най-големите мачове, в които съм участвал. Наистина искам да го направя“, бяха думите на Райс.

Уест Хем гостува на лидера Арсенал тази вечер от 22:00 часа на стадион „Емиратс“ при завръщането на Висшата лига след паузата за Мондиал 2022, като срещата може да наблюдавате на живо в ефира на DIEMA SPORT 2.